Op 8 juni gaat het Drimmelense deel van de BoerenInzicht van de ToerdeBoer-boerderij-wandel- en fietsroute open. Het betreft borden met QR codes met info en foto’s. De afgelopen 2 jaar was er door corona geen reguliere ToerdeBoer, zoals de jaren daarvoor georganiseerd werd door de ZLTO’s van Oosterhout, Geertruidenberg en Drimmelen, met bedrijfsbezoek bij de boer op locatie. Daarom komen we met een alternatief met infoborden met verhalen, foto’s, filmpjes.

Corona is weliswaar voor nu achter de rug, maar de behoefte tot wandelen, fietsen, vertoeven in eigen streek en eigen land zal deels een blijvende zijn. Met corona waren vliegen en andere vakanties beperkt mogelijk. Mensen zochten en zoeken alternatieven. Hier spelen wij als organisatie op in. Naast deze borden, die we nu plaatsen, kunnen zonder de corona weer fysieke bezoeken mogelijk zijn, waarvoor ook wij weer initiatieven aan het ontplooien zijn vanuit de ToerdeBoer-organisatie.

Dergelijke routes zijn ook uit te bouwen richting of samen met VVV’s om een totaalstreekbeleving van boer, burger en buitenlui te maken. Ook horeca, campings, andere bedrijven, culturele en historische highlights zouden aan kunnen haken of hun eigen routes kunnen ontwikkelen.

De opening 8 juni;

Het Drimmelense deel van de route wordt geopend 8 juni door de wethouder Schuitmaker om 10.30 u. bij de familie Voermans, Brugdam 6 te Lage zwaluwe.

Het Oosterhoutse deel is al sinds december open en het Geertruidenbergse deel volgt 11 juni 2022.